Het proces

Tijdens een kop koffie of een glas limonade bespreken we de mogelijkheden en wensen.

Hoe het werkt en wat u mag verwachten.

We maken een afspraak bij ons op de studio. Afhankelijk van de situatie kunnen we ook naar u komen. Als de wensen helemaal duidelijk zijn gaat 1 van ons met de scanner in enkele minuten om u heen, de ander neemt foto’s voor het detailleren. Heel soms is de scan niet goed genoeg en doen we het nog een keer opnieuw. We raden u aan iets te dragen dat echt bij u past. Draagt u uw haren liever wat korter dan is het misschien een goed idee eerst nog naar de kapper te gaan.

Voorbereiden en printen.

De 3d foto (scan) wordt bijgewerkt en geprepareerd zodat deze printbaar is. Als de klei is voorbereid kan het Portret vervolgens laagje voor laagje worden opgebouwd. We printen op 115% van de gewenste grootte vanwege het krimpen van de klei tijdens het drogen en bakken. De kin, neus en oren hebben soms wat ondersteuning nodig en de kleivaten worden tussendoor vervangen. Het printen gebeurt dan ook niet onbemand en kan een hele dag duren.

Detailleren en drogen.

De print wordt naar wens naturel gehouden, deels bewerkt of volledig gedetailleerd. Zowel de mond als neus en oren worden handmatig scherper uitgewerkt. Het printproces maakt alle lijnen zachter waardoor iemand lijkt te slapen. Als laatste worden de ogen als het ware geopend.

Het eindresultaat.

Als het beeld gebakken is maken we een nieuwe afspraak. Tussen deze twee ontmoetingen zitten minimaal 2 weken waarin u op de hoogte wordt gehouden van de vorderingen. De onthulling van het keramische Portret is voor zowel de gever als de ontvanger een mooi en ontroerend moment.